Sağcı Cumhuriyetçi Parti (Les Républicains) Cumhurbaşkanı aday adayı Sarkozy yine kimlik siyaseti üzerinden bir tartışma ortaya attı.
Kimlik, bilindiği üzere Sarkozy’nin seçim söylemlerinden biri. Bu sabah katıldığı Europe 1 radyo programında yine bu konuyu ele aldı. Sarkozy geçtiğimiz hafta Institut Montaigne’nin Fransa’daki müslümanlarla ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarından çıkan, Fransa müslümanlarının % 28’inin Cumhuriyet değerlerinden uzak bir yaşam sürdüğü sonucunu çarpıtıp, « Şeriata ilgi duyan % 29’u içimizde barındırmak zorunda değiliz » şeklinde açıklamalarda bulundu. Sarkozy söyleminde herhangi bir histeri taşımadığını, seçilirse hedeflerinden birisinin de entegrasyondan asimilasyona geçmek olduğunu dile getirdi.
Sarkozy konuşmasının devamında, « entegrasyon politikasının başarısız olduğunu, müslümanlar ve teröristler arasında bir bağ kurulamıyacağını ama her islam kelimesini telaffuz ettiğimizde de islam düşmanı olmakla bir insanın suçlanamıyacağını » söyleyerek kendini savundu.